Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Leerkrachten mogen niet praten over seks of evolutieleer: Crevits beveelt onderzoek naar Joodse meisjesschool

Beginnende leerkrachten aan de Joodse school Benoth Jerusalem in Antwerpen mogen met hun leerlingen niet praten over voortplanting of evolutieleer. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beveelt een onderzoek wegens inbreuken op de eindtermen, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

33 reacties

  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    De ultra ortodoxe Hassidim Joden mogen ook niet met het internet (informatica) werken. Zodus, dat zullen ze in die scholen ook niet doen. Hoe zit dat dan uit voor de toekomst van die leerlingen daar alles meer en meer via de computer gebeurt in de bedrijven en elders?
  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Ludo Tobben en anderen: hebben gelovigen dan het recht om hun kinderen onwetend op te voeden? Seksuele opvoeding en een opvoeding gebaseerd op wetenschap is nu eenmaal het kenmerk van onze maatschappij. Als je zo naief bent om te geloven in een onzichtbare man in de lucht is dat jou zaak, maar daarom moet je je kinderen niet achterstellen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    En wat met de vrijdenkers ? Die hebben ook rituelen en ons kent ons . Achter de schermen bepalen deze elite mensen wat we mogen en niet mogen weten !
  • Ludo Tobben

    6 jaar geleden
    Hebben niet- gelovigen dan wel het recht om hun mening op te dringen en gelovigen de mond te snoeren ?
  • Ronny Severeyns

    6 jaar geleden
    Je kan het draaien en keren zoals je wil, elke instelling die uitgaat van een religie zal op de één of andere manier discriminerend werken.