© Louis-Philippe Beauduin, instagram

BH-ontwerpster Murielle Scherre is kwaad op H&M

De Gentse lingerieontwerpster Murielle Scherre is kwaad op H&M. Die kopieert haar ontwerp en vraagt amper 19,99 euro voor een bh die bij haar 110 euro kost. “Hoe kan ik als kleine speler duidelijk maken dat ik de eerste was?”

inge schelstraete

Op de Oostenrijkse webshop van H&M stond een bh die als twee druppels water leek op het model ‘Fast Girls’, al jaren een van de populairste modellen van La Fille d’O. “Zoals gewoonlijk had een klant het eerst gezien”, zegt Murielle Scherre, oprichtster en drijvende kracht achter het Belgische lingeriemerk.

Zodra de H&M-bh ook bij ons te koop was, bestelde ze er één. En inderdaad: diezelfde driehoek die pas aan het sleutelbeen overgaat in de straps, dezelfde gladde stof zonder kant, maar vooral die opvallende beugel die tussen de borsten een piekje maakt. En dat voor 19,99 euro (plus 3 euro verzendingskosten), terwijl een echte Fast Girls 110 euro kost.

Een spotgoedkope versie die, die je na een paar maanden weggooit. En net dat is wat de ontwerpers stoort als ketens als H&M, Primark of Zara hen ko­piëren. Scherre investeert bijvoorbeeld in dure en duurzame mate­rialen: “Mijn bh’s kun je 6, 7 jaar dragen, zo’n bh van een keten 6 of 7 weken. Hun bh is made in China, met zijde uit China. Wij werken alleen met duurzame materialen van bedrijven uit België, Nederland en Frankrijk. En onze productie is transparant: alles wordt nog steeds in België geproduceerd.”

H&M liet weten dat het de kwestie met zijn ontwerpers moet bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer