Turks artillerievuur op Koerdische posities nabij Afrin eerder deze maand.
Volledig scherm
Turks artillerievuur op Koerdische posities nabij Afrin eerder deze maand. © AP

Syrische milities trekken Koerdische enclave Afrin binnen, waarop Turkse troepen het vuur openen

Het Turkse leger heeft vandaag de Syrische regio Afrin beschoten met granaten. Dat meldt het Syrische staatspersbureau Sana. De bombardementen volgden kort nadat Syrische milities die het regime van president Assad steunen de regio waren binnentrokken.

31 reacties

  • Hendrik Peetersen

    6 jaar geleden
    Er zijn weinig turken van hier die zich aanmelden om te gaan meevechten. Of zijn die naar hier gekomen om hun legerdienst te ontlopen ? Dan zullen het hier wel niet de dapperste zijn.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Het zal snel een genadeslag worden voor de Turken...je oogst wat je zaait..
  • David Uyttebroeck

    6 jaar geleden
    Een ding vergeten wij te vermelden. Turkije voert een operatie uit samen met de Syrische rebellen van het Vrij Syrisch Leger (al dan niet extremistisch). Soennitische Syriërs die verjaagd zijn door Assad en de Koerden. Als de Arabieren en Koerden samen leven in die enclave, waarom zijn het enkel de Koerdische milities die de lakens uitdelen onder leiding van VS?
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Vraag mij steeds af: als TR haar grenzen wil verdedigen tegen terroristen die reeds met 1 poot in TR zitten, en men schrijft hier wat TR in Syrië te zoeken heeft. Vragen diezelfde hypocrieten zich dan niet af wat in godsnaam de VS en EU duizenden km ver van hun voordeur te zoeken hebben in al die moslimlanden? Juist ja, olie, gas en kruistochten.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Waarom spreekt er niemand van de moslimbroeders? Assad is geen moordenaar, maar hij verdedigt zijn land. Assad is voor scheiding tussen geloof en staat. En daarom moet hij weg. Hij heeft grote autonomie gegeven aan de Koerden. Dat Assad nu de Koerden steunt, betekent dat hij een groot staatsman is.