AP
Volledig scherm
© AP

Amerikaanse politicologen plaatsen Trump allerlaatste in rijtje 'grootse presidenten'

Grootser ingeschat worden dan Abraham Lincoln, waarschijnlijk de meest legendarische Amerikaanse president ooit, was onmogelijk. Maar de laatste plaats in het lijstje van 'grootse presidenten', opgesteld door de Amerikaanse organisatie van politicologen? Dat moet toch wel steken bij huidig president Donald Trump. 

20 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Jammer dat zulke politieke en diplomatieke nul door het volk werd verkozen tot president. Moest zijn entourage niet constant herhalen om hem vooral niet ernstig te nemen was de VS waarschijnlijk al gesplitst of in een burgeroorlog verzeild. Ik plaats hem juist onder keizer Norton.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Voor velen zal Trump wel de grootste president zijn : hij heeft fake news tot norm verheven : iedereen kan nu om 't even wat zeggen, waar of niet. Assad en Putin e.a. halen hun slagen nu thuis met een Trump die niet weet wat er gebeurt en de analyses niet kan lezen. Hij banaliseert en vele mensen vinden dat oké. Hij doet me denken aan Cowboy Henk.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Dit lijstje betekent niets, de zittend president is altijd impopulair en het duurt 25 jaar eer je retrospectieve kan doen. Ik zet hem op niveau Nixon, dat is top 15, beter dan Reagan. FDR heeft miljoenen Amerikanen in werkkamp gestoken en Truman onnodige genocide gedaan, geen idee waarom die steeds opduiken.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Dat hij al dan niet corrupt zou zijn moet nog blijken. Nog veel te vroeg hiervoor !!
  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    Hij is in ieder geval ook niet de meest corrupte, en dan ben je meestal inderdaad ook niet de grootste. Dat geldt zowat voor iedereen en overal, ook op mijn werk.