AFP
Volledig scherm
© AFP

"Ik was bijna een school shooter": man schrijft emotionele getuigenis over geestelijke gezondheid en wapens

"Ik was bijna een school shooter", zo begint Aaron Stark zijn emotionele getuigenis in een brief aan de lokale zender 9News. "Ik heb niets gedaan. Ik heb niemand gekwetst. Maar in 1996 had ik bijna het ergste denkbaar gedaan." Stark heeft de brief geschreven een week na de schietpartij in de school in Florida omdat zijn vrouw en dochter niet konden begrijpen waarom iemand zoiets doet. "Jammer genoeg kon ik het wel begrijpen", schrijft Stark. "Dit is moeilijk om over te praten, maar het moet."

7 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Moedig van deze man om dat zomaar openbaar te maken. Want nu zal iedereen in zijn omgeving, familie, vrienden, collega's op het werk hem toch met andere en lichtjes argwanende ogen bekijken. Gaan ze hem nog volledig vertrouwen? Hij neemt hier toch een enorm risico, en dat allemaal 'for the greater good'. Pet af.
  • piet de boer

    6 jaar geleden
    @Rozalia Csikos Wat een kulargument met een vork kun je niet 18 mensen vermoorden, dat is het punt wat bij wapenverslaafden maar niet wilt doordringen.
  • Rozalia Csikos

    6 jaar geleden
    Wapens dienen oa ook uit zelfbescherming tegen een eventuele tirannieke regering!...het is een recht! ... ;) maar ja ,emotie's zijn vast belangrijker dan uw vrijheid ! Ik leef mee met de slachtoffers maar een vork is ook gevaarlijk...in de verkeerde handen !
  • Stijn Vandamme

    6 jaar geleden
    het artikel klopt niet, Semi automatische wapens zijn nooit verboden geweest in de US. Ze hebben ze altijd gehad.
  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Onzin. Je had messen en boksbeugels die je kon gebruiken om mensen te vermoorden. Het semi-automatisch wapen heeft daar niets mee te maken. Deze personen worden betaald door de netwerken om deze dingen te zeggen. Zoek op google, op cnn is het dagelijkse kost.