CEO van de NMBS Sophie Dutordoir.
Volledig scherm
CEO van de NMBS Sophie Dutordoir. © Photo News

Spoorbaas Sophie Dutordoir geeft toe dat bedrijfscultuur bij NMBS fout zit: "Afgeraken van militaire, hiërarchische cultuur"

Spoorbaas Sophie Dutordoir heeft veel begrip voor het gevoel dat de anonieme getuigen hebben geuit in de reportage 'Het spoort niet' in het VRT-magazine Pano. "Het komt er op neer om al die mensen die van zeer goede wil zijn, opnieuw te mobiliseren, beter te gaan valoriseren en meer verantwoordelijkheid te geven." Dat zei Dutordoir aan de reporters van Pano.

51 reacties

  • Daniel Nicolas

    6 jaar geleden
    Net zoals bij de federale politie
  • Paul Janssens

    6 jaar geleden
    Die twee kaderleden van de NMBS in pano,lachwekkende personen.Moeten die leiding geven? In een prive bedrijf moeten die de tweede dag niet meer uitpakken.Nu begrijp ik waarom er zulke lamentabele werking is van de NMBS.Erg van ons belastinggeld.Privatiseren en al die onbekwame leidinggevende zakkenvullers eruit !
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Privatisering is de enige uitweg. De miljarden die nu aan de NMBS, pardon, het Rijk van de Vakbonden wordt gegeven kan dan beter aan de klant, de gebruiker, worden uitgedeeld.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    Vakbonden leiden de spoorwegen! - Zijn jullie wereldvreemd? De vakbonden kaarten al decennia lang de wantoestanden die er heersen aan. Waarom staak je anders! Pano licht een tipje van de sluier op, er schort wat met het beleid. Het wanbeleid door de jaren heen. Er is met geen woord gerept in Pano over vakbonden.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Als je niet naar je werknemers luistert gaat nergens winst opleveren