BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart Swings: "Olympisch zilver: het mooiste cadeau dat ik mezelf kon doen"

WinterspelenNa twintig jaar heeft Bart Swings vandaag eindelijk België uit zijn wachten verlost: de 27-jarige snelschaatser knalde op de Gangneung Oval naar zilver in de massastart. Alleen de Koreaan Lee was hem te snel af maar ach, daar kon Swings best mee leven: "Ik kan het nog altijd niet geloven."

59 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    En euh ....... Dirk, in Nederland begrijpt men die gekte niet om die zilveren medaille. Daar wordt in alle talen over gezwegen. Men ziet het in de meeste gevallen als een mislukking.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Dirk, die andere sportfysioloog Manzini, zei me letterlijk: bij de volgende Winterspelen zal je een groot aantal Zuid-Amerikanen zien, nu ze ontdekt hebben wat de combinatie skeeleren/ massastart teweeg heeft gebracht dank zij de ISU.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Dirk Verstraete. Er niks van kennen. Tja, maar er wel voor betaald worden. Lees even wat het impact is geweest van het skeeleren op de massastart, en wat daar de gevolgen van zijn voor de topschaatsers. Heb het er vanochtend nog over gehad met uw vriend Manzini
  • Thierry Piette

    6 jaar geleden
    Een Belgisch succes en het moet weer door enkelen afgebroken worden. Ik ben heel blij voor Bart dat hij die zilveren medaille, verdient heeft gewonnen.
  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    je ziet van alles filmpjes, maar niet van onze Belg ! dikke proficiat Bart, super goed gedaan !