BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Demir: "Als ik prioriteit moet maken om uitkeringen op te trekken, zal dat gaan naar uitkeringen voor gehandicapten"

Als er budgettaire ruimte komt wil staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) eerst de uitkeringen voor gehandicapten optrekken. Dat zei ze vandaag in De Zevende Dag op Eén.

52 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een goedkope manier om zich als sociaal bekommerd voor te stellen. Maar eigenlijk zegt ze gewoon dat de armen niets krijgen. Wat in het regeerakkoord staat voor de armoedebestrijding wordt niet uitgevoerd. Wat er in staat voor de ondernemers wel. En gehandicapten krijgen een aalmoes als er geld is. Maar als je de inkomsten van de sociale zekerheid onderuit haalt ben je natuurlijk zeker dat er nooit geld zal zijn.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Ja want er zijn hier 250 000 "gehandicapten". Mijn buur is invalide en zit elke dag op koersvelo van 3000 euro rondjes te rijden. En al die "psychisch invaliden" dan, ik heb het zelf ook eens overwogen maar had geen zin om 2 jaar in instelling te gaan wonen eer ik mocht sponzen.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    Prioriteiten hé! - Het ene laten slabakken om het andere vooruit te helpen. Ja, ja, dat is de politieke correctheid . Zo worden hier de problemen opgelost. Zoiets noemen de politici goed bestuur.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Zuhalleke is pas terug en de flauwe kul begint opnieuw;. ALS er geld is , als ?? Als ons kat een koe was kon ik ze melken Zuhalleke .Dit is ongeveer hetzelfde als De Wever zijn top prioriteit die hij na vijf jaar opstart . Top prioriteit ??? Hoelang gaan mensen zich nog aan dergelijke praat laten vangen?
  • Peter Lievens

    6 jaar geleden
    Een dikke duim voor toppolitika. Bedankd.