De hermelijn krijgt in de winter een witte kleur
Volledig scherm
De hermelijn krijgt in de winter een witte kleur

11 koude winterweerweetjes

De winter is nog lang het land niet uit. Nog een hele week lang zullen de temperaturen net onder het vriespunt blijven schommelen. Om de gezellige wintersfeer nog even binnen te houden, zetten we een aantal winterweetjes op een rijtje. 

20 reacties

  • Jan Crijns

    6 jaar geleden
    Bij deze een reaktie op de koudste temp. ooit ; deze was niet -123gr.C , maar op de door u genoemde datum staat toen de laagste temp. ooit genoteerd : -89,3 gr.C. Dat (oude intussen) record is in 2010 gebroken en staat nu op ruim -93 gr.C. Geen -123, maar toch wel aardig ''fris''.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Correctie:de koudste t° op Vostok (Antartica) was -89,1°c op 21 juli 1983! Foei!
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Oude mensjes beweren ook wel eens dat de winters vroeger zoveel strenger waren dan nu. En dat zou aan de opwarming van de aarde liggen. Neen, onze overgrootouders en grootouders woonden meestal in oude schuren en boerderijen zonder spuwmuren en isolatie, geen centrale verwarming en de deur was kleiner dan het deurgat zodat de kat er bij wijze van spreken onderdoor kon.
  • Straight on No way back

    6 jaar geleden
    Mag gerust -15 graden worden! Toch lekker zo'n weertje
  • Marius Coolen

    6 jaar geleden
    @Karin Verwimp dat blijkt toch niet waar te zijn. Insecten kruipen dieper weg om te overleven. Mocht een groot aantal insecten uitgeroeid zijn, ze vermenigvuldigen zich des te meer en in rap tempo.