De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, heeft de lokale politie de opdracht gegeven om daklozen desnoods te arresteren als ze niet naar de nachtopvang willen in de huidige vrieskou. Archieffoto.
Volledig scherm
De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, heeft de lokale politie de opdracht gegeven om daklozen desnoods te arresteren als ze niet naar de nachtopvang willen in de huidige vrieskou. Archieffoto. © AP

Ook Verviers arresteert daklozen die weigeren naar nachtopvang te gaan

In navolging van burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek geeft de burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, de lokale politie opdracht om daklozen desnoods te arresteren als ze niet naar de nachtopvang willen in de huidige vrieskou. 

5 reacties

  • Donald Trompet

    6 jaar geleden
    Allee nu zijn ze in de weer en na de vries periode laten ze deze mensen gewoon maar creperen. Staan gebouwen genoeg leeg, geld moet er ook zijn aangezien ze vluchtelingen geld kunnen geven en ga zo maar door. Waarom ons eigen volk niet dan? Wel aan al die mensen die vluchtelingen in hun huis laten pakt een keer een daklozen BELG in huis.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Dadelijk opnemen en sturen naar hun verblijfsadres
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Met dank aan de burgemeester die het voortouw nam.
  • Jürgen Mouton

    6 jaar geleden
    Als die mensen nu geen hulp willen? Wie is hij, om mensen manu militari te laten oppakken en op te sluiten, zonder dat ze enig misdrijf gepleegd hebben, en zonder tussenkomst van een rechter? Vrijheidsberoving zonder rechtspleging is een praktijk die dictaturen toepassen, maar nu blijkbaar ingang vinden in het "democratische" Europa...
  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    Kan men die mensen niet overdag ook in het opvangcentrum houden tot die afgrijselijke kou voorbij is ?