Gisteren werd Oost-Ghouta nog gebombardeerd door het Syrische regeringsleger.
Volledig scherm
Gisteren werd Oost-Ghouta nog gebombardeerd door het Syrische regeringsleger.

Tijdelijk staakt-het-vuren in Oost-Ghouta houdt niet stand: "Onmogelijk om hulpkonvooien te sturen"

Ondanks een door Rusland gelast staakt-het-vuren dat vijf uur moet duren was Oost-Ghouta dinsdag het toneel van raids en raketbeschietingen. Dat heeft de VN en het in Groot-Brittannië gevestigd Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) gemeld.

12 reacties

  • Olivier Magnus

    6 jaar geleden
    Syrië = de ultra proxyoorlog waar de betrokken partijen zelf niet meer aan uitraken tot er een punt zal komen dat de Syrië-'burger'oorlog zal escaleren tot een nog grotere oorlog tussen andere naties (Turkije, Iran, Israël, Saoedi-Arabië, Rusland, VS, ...) over de grenzen van Syrië heen. Syrië is de lont in het kruitvat. Mark my words.
  • Ralph Camberlin

    6 jaar geleden
    Tja, als het alleen maar draait rond geld en macht dan mag je nog zeggen tegen die gasten van effe 5u te stoppen, daar lachen die eens hard mee. Eender welke kant.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Assad is nog altijd de legitieme macht in Syrië. Dus heeft hij het recht zich te verzetten tegen diegenen die zijn positie met wapens aanvallen! Bovendien blijken de - door het Westen gesteunde - rebellen het staakt-het-vuren niet te respecteren. De VS hebben hun vriendjes (= de vriendjes van Obama) niet in de hand. Dat moest er natuurlijk van komen. En inderdaad, wij krijgen zeer eenzijdige en perfect onbetrouwbare informatie.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    de rebellen/terroristen zijn bezig met de noodhulp leveringen te boycotten, lanceren artillerievuur aan de voorziene vrije doorgang ! hopelijk gaan de ogen van de mensen nu open hé ! bevolking = gegijzeld en als schild gebruikt !!
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Niet eenvoudig met zoveel betrokken partijen, die allemaal hun profijt willen doen aan deze oorlog.