Geldboetes voor deelnemers trouwstoet in Mechelen: ‘Cowboys horen niet op openbare weg’

De trouwstoet die twee weken geleden ophef veroorzaakte in Mechelen, krijgt een staartje. De politie verbaliseerde 33 personen, goed voor 8.990 euro aan boetes.

jvt

Op 17 februari veroorzaakte een trouwstoet in de namiddag veel ophef en overlast in Mechelen. Op vraag van burgemeester Bart Somers heeft de politie van Mechelen-Willebroek kordaat opgetreden.

‘Het is roekeloos, levensgevaarlijk voor andere weggebruikers en asociaal’, aldus Somers. ‘De Mechelaars storen zich daaraan en terecht. Dit soort gedrag moeten we evident niet dulden. De wetten en wegcode gelden voor iedereen en op elk moment. Cowboys horen niet op de openbare weg. Dit soort gedrag stelt ook een negatief voorbeeld. Het past niet in een stad waar we met respect voor elkaar willen samen leven. Op mijn verzoek voert de politie daarom een lik-op-stukbeleid.’

33 bestuurders werden door de politie geverbaliseerd voor verschillende overtredingen, waaronder geen gebruik van richtingaanwijzers, permanent vier richtingaanwijzers laten branden, ongeoorloofd claxonneren, parkeren op het voetpad, langdurig parkeren in het midden van de rijbaan en hinderlijk parkeren op een kruispunt.

Alles samen heeft de politie 8.990 euro aan boetes opgelegd. ‘Ook in de toekomst zal de politie consequent repressief blijven optreden tegen dit fenomeen’, zegt korpschef Yves Bogaerts.

In april vorig jaar veroorzaakte een trouwstoet ook al heel wat commotie. De politie stelde toen 28 verkeersinbreuken vast, goed voor bijna 2.500 euro aan boetes.