© BFM

Ring potdicht door brandende vrachtwagen

Een vrachtwagen vatte donderdagavond vuur op de Ring rond Antwerpen richting Gent, vlak voor de afrit Merksem. Daardoor was de snelweg urenlang afgesloten. Even werd gevreesd dat ook de ochtendspits nog verstoord zou worden, maar de hulpdiensten konden om 3.30u vannacht de Ring weer vrijmaken.

DVD, JoRo, IL

De vrachtwagen vattte vermoedelijk vuur door oververhitte remmen. De brand zorgde voor enkele knallen, die in de omgeving hoorbaar waren en het vuur woedde even erg fel. Er vielen geen gewonden.

© BFM

“Het ging om een vrachtwagen met een product om kunststof te maken”, aldus Peter De Waele, woordvoerder van de Federale Politie. Omdat er een mogelijkheid was dat de kunstmest zou exploderen, nam de brandweer het zekere voor het onzekere en werd de snelweg afgesloten.

De brandweer was ettelijke uren in de weer met het afkoelen en vervolgens het overpompen van het product. Daardoor bleef de Ring richting Gent nog tot 3.30u vannacht afgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het verkeer werd geëvacueerd en iedereen moest omrijden naar de A12 en de R2. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt. De bestuurders die sinds het ongeval vast stonden tussen de afrit Kleine Bareel en de plaats van het ongeval, mochten onder politiebegeleiding rechtsomkeer maken, zodat zij niet langer in de file moesten blijven staan.

“Het product was uitgelopen en kon mogelijk nog ontbranden. In de vrachtwagen was het ook nog zo’n 400 graden. Dat was de voornaamste reden om de Ring gesloten te houden”, zegt Jasmien O, woordvoerder van de Antwerpse brandweer. Na de afkoeling van de truck kon het takelwerk beginnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de filevorming was het moeilijk voor de brandweer om alle voertuigen ter plaatse te krijgen. Sommige brandweerlui dienden zelfs honderden meters over de pechstrook te lopen omdat er met hun voertuigen geen doorkomen aan was. Andere brandweerwagens die via de tegenovergestelde richting kwamen aangereden, konden wel ter plekke geraken.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER