HR-bedrijf Accent ziet zich genoodzaakt om premies uit te geven om hun 11.000 vacatures in te vullen. Wie iemand voor een gegeerd (knelpunt)beroep aanbrengt, kan tot 1.500 euro krijgen, wie een ‘gewone’ werkkracht aanbrengt kan rekenen op een premie van honderd tot honderdvijftig euro.
Volledig scherm
HR-bedrijf Accent ziet zich genoodzaakt om premies uit te geven om hun 11.000 vacatures in te vullen. Wie iemand voor een gegeerd (knelpunt)beroep aanbrengt, kan tot 1.500 euro krijgen, wie een ‘gewone’ werkkracht aanbrengt kan rekenen op een premie van honderd tot honderdvijftig euro. © BELGA

Uitzendbureau geeft tot 1.500 euro weg aan wie vacature helpt invullen

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt de uitzendsector tot drastische én ongewone maatregelen. HR-bedrijf Accent ziet zich bijvoorbeeld genoodzaakt om premies uit te geven om hun 11.000 vacatures in te vullen. Wie iemand voor een gegeerd (knelpunt)beroep aanbrengt, kan tot 1.500 euro krijgen, wie een ‘gewone’ werkkracht aanbrengt kan rekenen op een premie van honderd tot honderdvijftig euro. 

24 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Dus zelf zijn ze onbekwaam? Ik zie ze ook zitten hoor, het soort mensen die werken op interimbureaus: perfecte manicure die het moeilijk maakt om te typen, allemaal een geplamuurd gezicht vol met schmink, mannen die als kind teveel soya hebben gegeten. En het zijn allemaal zelfbenoemde experts in eender welk vakgebied tot ze het zelf moeten doen.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Nieuwe vorm van reclame in een gezonde samenleving zou er wettelijk geen plaats mogen zijn voor zo een instellingen, gewoon omdat ze extra kosten maar iedereen weet hoe dat circuit daar in elkaar zit.......
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Er is geen krapte, de werk willenden die beschikbaar zijn willen ze gewoon niet want: niet flexibel genoeg, te oud, geen master diploma etc etc etc
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    De werkgevers willen wel aanwerven maar er zijn wel voorwaarden : Men moet flexibel zijn , niet ouder dan 50 jaar , niet van vreemde origine en willen werken aan een hongerloon . Deze regering o.l.v. de N.V.A. wil de pensioenleeftijd verhogen maar slaagt er niet in oudere werknemers aan het werk te zetten om de poepsimpele redenen dat er voor deze categorie geen interesse is vanwege de werkgevers .
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Ja ,als ze op de arbeidsmarkt blijven zoeken naar mensen met een master diploma,liefst zo jong mogelijk en dan nog met jaren ervaring, dan geraakt de plaats moeilijk bezet.En in het ander geval,probeer maar eens als je 50 of meer bent met al je ervaring ergens aangenomen te worden....Besluit het is de loonkost die bepalend is!