© Bugatti

Mannen: zo draag je dé trendschoen van het voorjaar op een mannelijke manier

Loafers of mocassins zijn dé trendschoenen van dit voorjaar. Niet mannelijk genoeg voor jou? Met deze stijltips draag je loafers wél op een mannelijke manier!

cityfashion

Back to basics met een jeans

Een outfit-formule die het altijd goed doet? Loafers + jeans! Rol de pijpen van je jeans twee kleine slagen om en combineer met een klassieke trui en geklede jas of trenchcoat.

Verrassend met een chino en bomberjack

Mag het iets sportiever voor jou? Draag je loafers met een chino, hemdje of T-shirt en een korte jack of leren vest. Mocassins moeten dus niet altijd gekleed te zijn, sportief kan ook!

Geef je kostuum een voorjaars-upgrade

Je kostuum combineren met loafers? Yes! Deze voorjaarsschoen is zo’n grote trend omdat hij net zo makkelijk te combineren valt. Fris kostuum, hemd met toffe print en loafers…Voila!

Mannen: deze schoenen draag je onder je kostuum

© Giorgio

Bij een stijlvol kostuum horen de juiste schoenen. Klassiek met een kostuumschoen, casual met een sneaker of verrassend met een stoere laars? Deze schoenen draag je onder je kostuum!

Klassiek doet het altijd goed

Formele gelegenheid? Met een goedzittend pak en een paar klassieke schoenen ben je nooit underdressed. Rasechte evergreens zoals derby’s met een ronde neus, open loafers of kostuumschoenen met een puntige neus zullen altijd on-trend blijven.

Tip: geen idee welke kleur je moet kiezen? Cognacbruin past perfect bij een grijs, zwart of donkerblauw pak.

Casual met een sneaker

Anno 2017 kan je gerust een paar comfortabele sneakers onder je kostuum dragen. Het contrast tussen chic en sportief maakt je look net wat spannender. Kies voor een sneaker met een zekere 'geklede' factor. Een laag model met voldoende details staat stukken stijlvoller dan een sneaker die meer weg heeft van een loopschoen.

Geef je kostuum een dosis ‘stoer’

Mag het voor jou allemaal wat stoerder? Een brute bottin of hoge laars staat verrassend goed onder een klassiek kostuum. Ook een pak met opvallende print kan gerust een iets stoerder alternatief gebruiken.

Tip: een echte gentleman denkt aan de juiste sokken. Kies voor zwart of net een tint lichter of donkerder dan je broek. Of leg net een leuk accent met een paar kleurrijke sokken!

Het juiste kostuum vinden voor jouw figuur? Dat doe je zo.

Mannen: hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken

© Nero Giardini

De schoenen maken de man. Maar waar moet je nu echt op letten? Take notes mannen, hier letten vrouwen op als ze naar je schoenen kijken!

Proper én het juiste materiaal

Zorg ervoor dat je schoenen proper zijn. Niemand wordt wild van vuile, witte sneakers of afgetrapte kostuumschoenen. Ook het materiaal is van belang.

Leren schoenen stralen klasse uit en laten zien dat je moeite hebt gedaan om er goed uit te zien. Wanneer je kiest voor een sneaker mag je gerust ook naar stoffen exemplaren zoeken, anders is leer de beste optie. Een paar in kunststof is dan weer geen goed idee.

Tip: Wil je je voeten groter laten lijken? Kies dan een schoen met een spitse tip. Wil je je voeten liever kleiner doen lijken? Dan kies je best voor een schoen met een ronde tip.

Geklede schoenen en blote tenen

Ken het verschil tussen een loopschoen en een sneaker. Een geklede sneaker kan best op de werkvloer, loopschoenen kunnen alleen in de fitness. Laat té sportieve schoenen thuis om het risico op een underdressed look te vermijden.

Je weet zelf wel dat je voeten het minst sexy deel van je lichaam zijn, dus loop hier niet mee te pronken. Of je nu kiest voor een luchtige sneaker of loafer, zorg ervoor dat het grootste deel van je voet bedekt is! Blote tenen zijn voor vrouwen echt een afknapper, net zoals witte sokken... .

De perfecte schoenen voor bij je outfit? Less is more!

Laat ingewikkelde details als felgekleurde zolen, ritsen of veters voor wat ze zijn. Less is more! Een klassieke schoen in een neutrale kleur staat niet alleen een stuk stijlvoller, hij combineert ook veel makkelijker met heel je garderobe: hallo goede indruk!

Last but not least: doe een finale check en kijk of je schoenen wel degelijk bij je outfit passen. Niets kan zo snel een look verpesten als de verkeerde schoenen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer