Honderden stellen trokken naar de kerk, onder hen tientallen met een vuurwapen van het type AR-15. Dat type is twee weken geleden ook gebruikt bij de schietpartij op een school in Florida, waar 17 doden zijn gevallen.
Volledig scherm
Honderden stellen trokken naar de kerk, onder hen tientallen met een vuurwapen van het type AR-15. Dat type is twee weken geleden ook gebruikt bij de schietpartij op een school in Florida, waar 17 doden zijn gevallen. © Getty Images

Amerikaanse geloofsgemeenschap houdt misviering met oorlogswapens

Midden in de discussie over strengere wapenwetten in de Verenigde Staten, hebben leden van een geloofsgemeenschap hun wapens meegebracht naar een misviering. Tijdens de mis in een kerk in Newfoundland, Pennsylvania, zijn zowel gehuwden als wapens gezegend, aldus de krant The Inquirer.

13 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Erik Bernard: overal ter wereld vallen doden door wapengeweld, maar nergens ter wereld vallen zoveel doden door "zinloos wapengeweld", d.i. geweld waarbij de schutter maar één doel heeft: zoveel mogelijk onschuldigen neerkogelen, als in de VS.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Sun Myung Moon, de nieuwe messias die beweerde dat Jezus gefaald had en dat hij door god gezonden was om alles recht te zetten. Toch zijn er altijd mensen die geloven in die onzin.
  • Karen Kiebooms

    6 jaar geleden
    en altijd is er dan weer die overtreffende trap ...
  • Danny Damiaens

    6 jaar geleden
    En hier worden ze gemaakt.Europa een van de grotere leveranciers van wapens.Hoeveel wapens denken jullie dat er bij ons alleen al gemaakt worden?En dan maar kappen op de Amerikanen!
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Willy Plateau, „Wappens & religie“? Dat verklaart enkel maar de onzin van wapens. Maar nu eens dit voorval bekijken: Wapens horen niet thuis in christelijke kerken, verre van, ik ben ervan overtuigd, dat wapens in geen enkele kerk, moskee of synagoge thuishoren. Maar ja, er zijn altijd wel enkele gemeenschappen, die de zin van een religie niet snappen en dus zulke wansmakelijke vertoning organiseren.