Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Theresa May: "Brexitonderhandelingen zijn geen cherrypicking"

De Britse premier Theresa May heeft in haar langverwachte brexitspeech deze namiddag in het Mansion House in Londen benadrukt dat ze de vrede in Noord-Ierland en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk niet in gevaar wil laten brengen door de uitstap uit de EU. "Een grens in de Ierse Zee zou even onaanvaardbaar zijn tussen Noord-Ierland en Ierland", aldus de premier. Ze ontkende ook dat het Verenigd Koninkrijk aan "cherrypicking" doet in de onderhandelingen. May zei nog dat ze ook na het vertrek uit de EU een stevige band met de unie wil houden. Ze ziet na de brexit het liefst een goede douanesamenwerking.

15 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik heb het volste vertrouwen in May en dat overkomt me nooit. Geen kat beseft hoe ingewikkeld die zaken zijn en hoe lang dat die onderhandelingen duren. Zij wist het van bij aanvang. Niemand kan het beter doen dan zij. België gaat sowieso goede handelsrelaties hebben met de UK, ook Frankrijk. Misschien gaan we ooit nog eens dankbaar zijn voor die Brexit als de E.U. uiteenvalt voor welke reden dan ook.
  • kris van rompaey

    6 jaar geleden
    Tijd om de grenzen open te stellen richting UK. Laat die vloed aan immigranten maar los. Zo weinig mogelijk gunsten verlenen. Scheiden doet nu eenmaal lijden. Wedden dat ze met hangende pootjes terugkomen ? Wat betekent een interne markt van 70 milj inwoners tegenover een Eu markt met een veelvoud aan consumenten. Eentje waar er nog wel wat groei mogelijk is. Neen, dat May maar lekker met haar oerconservatieve ideetjes blijft leuren. Bye Bey great nut very old England...
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    misschien ophouden Noord-Ierland te bezetten en toelaten dat dit terug één wordt..?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Het is de EU die met van alles komt dwars te liggen, volgende week Italie
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Wat May in feite wil is een Brexit met een status quo. Ze zaten toch al niet helemaal in Europa met al hun uitzonderingsmaatregelen. En nu wil ze in feite krak hetzelfde.