thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Drempel voor fijn stof overschreden: "Stook geen hout in haarden of kachels"

BinnenlandIn alle drie de gewesten van het land zijn de voorbije 24 uur hoge fijnstofconcentraties in de lucht gemeten. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel). Verwacht wordt dat de concentraties nog tot morgen boven de informatiedrempel zullen uitkomen. De Vlaamse Milieumaatschappij adviseert om geen hout te stoken in haarden of kachels.

350 reacties

  • maurice panis

    6 jaar geleden
    zoals de fabriekssneeuw van duitsland naar hier komt, is het niet te verwonderen dat er ook fijnstof overwaait daar zijn geen grensen voor, als er zand uit de Sahara naar hier komt moet je niet verwonderen dat er fijnstof naar hier komt verder dan duitsland met kolenstoven.enz. moment dat de wind van die kant komt is er een onmiddellijk probleem woon zelf 5km van de grens.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Geen mensen, geen uitstoot van kachels, auto's, vliegtuigen, gascentrales enz. Beste Vlaamse Milieumaatschappij stop het gezeik over openhaarden en houtkachels en adviseer de politiek om de bevolkingsaangroei te stoppen en... terug te dringen! Alleen zo kan je onze planeet wat langer leefbaar houden.
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    De ergste uitstoot is die van betuttelende zakkenvullers.
  • Erik Fissers

    6 jaar geleden
    Ligt het niet aan de dieseluitstoot, vrachtschipuitstoot, chemische industrie, duitse Ruhrgebieduitstoot, dan zal het wel door een houtkacheltje komen dat de uitstoot van fijn stof te hoog is.
  • Lucky Hedinckx

    6 jaar geleden
    Die mensen die met hout stoken zijn zo gek nog niet! Wij betalen de véél te dure gas om te verwarmen, prijzen zijn echt niet normaal. Nog even en wij zetten zelf een houtkachel, voor de stank hoeven we het niet te laten, héél de buurt stinkt hier naar verbrand hout, en soms heb je gewoon een gasmasker nodig voor die stank, die krijgen wij overigens gratis in ons huis, als we verluchten, pfff dan kunnen we evengoed zelf met hout gaan stoken , nietwaar?