Jean-Marie Dedecker.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker. © Benny Proot

Jean-Marie Dedecker: "Ik wil de vrouwen geen eten geven die op een horizontale manier een verticale carrière hebben opgebouwd, maar nu zijn ze allemaal #MeToo"

Voormalig judocoach en politicus Jean-Marie Dedecker valt op zijn 65ste nog altijd vlot te porren voor een provocerende uitspraak. "Ik kan niet tegen hypocrisie", verklaart hij dat in een interview met De Zondag. De tijd van zijn grandioze successen met verscheidene judoteams ligt lang achter hem, maar dat zijn zoon Hans vorige week kankervrij verklaard is, noemt Dedecker "ook een grote overwinning".

356 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Veel vrouwen die hier een antwoord geven voelen zich beledig?en waarom?de waarheid doet pijn maar ocharme die vrouwen als men hen de waarheid spelt dan zijn ze beledigt omdat velen er misbruik van maken denkend dat hun deurtjes van goud zijn!maar anders gebeurde het meestal wel de promoties naar de top!
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    Jean Marie heeft gelijk...bij ons is de term “promotion canapé “ overbekend, als ik sommige maddamen bekijk, vast en zeker vaak toegepast
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Hij heeft volkomen gelijk met zijn uitspraak !
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Bedoelt hij soms het soort vrouwtjes dat boekjes en columns schrijven in bevriende kranten of hun plaatsje hebben gekregen op toneel, televisie en niet te vergeten de universiteit ? Daar zijn toch genoeg voorbeelden van, nietwaar? Leg me bijv. eens uit , wat dit laatste betreft waarom vrouwtjes die pas gepromoveerd zijn, en niet meer kwaliteiten hebben dan de anderen , binnen de kortste keren prof of zelfs rector zijn geworden, en die anderen jaren moeten wachten tot zij eens aan de beurt zijn?
  • Kris Van Den Eeckhaut

    6 jaar geleden
    De Decker for president ! Eindelijk iemand die de puntjes op de i zet en een kat een kat noemt ! Mooie uitdrukkingen, al zeg ik zelf . : )