REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebook zet opnieuw omstreden gezichtsherkenning in

Facebook komt opnieuw met de dubieuze mogelijkheid om gezichten te herkennen op geplaatste foto's. Privacybezwaren wuift het bedrijf weg. "Je kunt er zelf voor kiezen om de functie uit te zetten."

4 reacties

  • Michiel Cleymans

    6 jaar geleden
    Heel het internet verzameld informatie. Denk maar aan cookies die er voor zorgen dat je gerichte advertenties krijgt. Het gaat heel ver. Maar toch even vermelden dat van zodra je een Facebook account aanmaakt, je automatisch akkoord gaat met de verklaringen van Facebook... Dus het ligt helemaal bij jezelf of je jouw privacy in het gedrang brengt en wat je van jezelf wil laten zien. Gesteld op je privacy en Facebook gebruik gaan niet hand in hand. Dit geldt trouwens voor alle sociale media.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Arthur het gaat niet om bescherming van brave burgers maar om rijk te worden door gratis prive informatie te verkrijgen en door te verkopen. Iets wat eigenlijk verboden is in europa maar door lakse politiekers gewoon toegelaten werd. Nu het te laat is wil men actie ondernemen. Ik heb nog een account op facebook maar zit daar zelden op. Ook al heb je geen facebook dan nog verzamelen ze informatie.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Facebook houdt wel van uitdagen en de grenzen af te tasten. Gewoon even verbieden in de EU, alléén dan zullen ze de les begrijpen. Hoe iemand zich daar nog wil mee bezig houden !
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Gooi facebook en andere big brothers er nu eens uit,hier komt het er niet in met hun drogredenen want criminelen laten ze hun gang gaan om brave burgers te viseren.