© BFM

Minister Weyts laat studie voeren naar zwarte kruispunten op Boomsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer lanceert een studiebestek voor de zwarte kruispunten aan de Boomsesteenweg met Bist/Langlaarsesteenweg en met de Kontichse Steenweg in Aartselaar. Op basis van de studie kan er een structurele oplossing komen die zorgt voor meer verkeersveiligheid.

JoRo

Het kruispunt Bist/Langlaarsesteenweg en het kruispunt met de Kontichsesteenweg zijn de gevaarlijkste kruispunten op de A12. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert om dit soort zwarte punten weg te werken. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft nu een studiebestek gelanceerd, zodat een onderzoek de beste oplossingen in kaart kan brengen. Er wordt gemikt op een structurele verandering, die het verkeer veiliger en vlotter maakt.

Op basis van de resultaten de studie en na overleg met alle verschillende stakeholders zal bepaald worden welke ingrepen precies nodig zijn. De aard van de ingrepen zal mee de lengte van de procedure en de uitvoering van de werken bepalen. “We strijden tegen de schande van 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd”, zegt Weyts. “We voeren die strijd ook op het gebied van infrastructuur. Dit is een belangrijke stap richting meer veiligheid langs deze twee zwarte kruispunten”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER