Limburger steelt zijn verkochte auto ... en verkoopt die opnieuw

© REUTERS

Een inwoner van Kinrooi riskeert tien maanden cel en een boete van 600 euro omdat hij zijn Volkswagen Golf verkocht, twee jaar later ging stelen en hem opnieuw verkocht. De twee mannen aan wie de Kinrooienaar zijn wagen verkocht, hebben hem vrijdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren een gepeperde rekening gepresenteerd.

In februari 2012 zette de Kinrooienaar zijn auto voor een eerste keer te koop. Toen hij zijn oude reservesleutel vond, kreeg hij het idee de auto nogmaals te koop te zetten op een gespecialiseerde site. Op 5 september 2014 sprak hij met een geïnteresseerde Fransman af op een parking in Neeroeteren om hem de auto voor 6.000 euro te verkopen. De avond van de afspraak stal hij met de reservesleutel de VW Golf voor de deur van de man aan wie hij die in 2012 verkocht had, en reed hij ermee naar Neeroeteren.

De Fransman probeerde tevergeefs de als gestolen geseinde Golf in te schrijven en de politie kwam al snel bij de Kinrooienaar aankloppen. In eerste instantie ontkende die iets met de zaak te maken te hebben, maar hij gaf uiteindelijk toch toe dat hij de auto een tweede keer had verkocht om zijn schulden te kunnen afbetalen en kleding te kopen.

De eerste koper vraagt een schadevergoeding van meer dan 6.500 euro voor stallingskosten en een vergoeding voor de periode dat hij de wagen niet kon gebruiken. De tweede koper is al tevreden als hij zijn geld terugkrijgt.

Op 14 oktober volgt het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen