© Tom Palmaers

Café verkoopt Primarkkoffie

In traditiecafé Vogelsanck in de Hasseltse Demerstraat kan je een Primarkkoffie bestellen. Wie 2,10 euro neertelt, krijgt een kop koffie, met melk en suiker, zonder franje. Voor 50 cent extra krijg je de gewone koffie, met een koekje en een schaaltje slagroom. En alles netjes geordend op een houten plateau.

DJ

“De koffie is identiek”, aldus zaakvoerders Gilles Vanderstraeten en Guy Vanstraelen. “En in se heeft het ook niks met Primark te maken. Maar de nieuwe buur zorgt alleszins voor veel meer leven in de straat hier en dus hebben ze die vermelding wel verdiend. Dat de Primarkkoffie dan, zoals de Primarkkleding, goedkoper ‘klinkt’? Tja, maar de kwaliteit is evengoed. Dat zegt ook Primark over haar kleding.”

“Eigenlijk konden we het evengoed ‘koffie light’ noemen. Vooral wanneer mensen meer dan één koffie drinken, zien we geregeld dat de slagroombakjes onaangeroerd of flink door mekaar gehaald terugkeren. Dan is dat natuurlijk jammer. Geregeld kregen we van klanten, bijvoorbeeld mensen die ’s morgens hier de krant komen lezen, de vraag om simpelweg een koffie te krijgen. Zonder koekje of slagroom. Toen Primark hier kwam, hebben we er de naam van die winkel bijgehaald en nu staat de Primarkkoffie gewoon tussen de andere warme dranken op de kaart. Iets meer dan 1 koffie op 10 koffies die we rond dragen, is vandaag de goedkopere versie. We hebben wel het koekje bij de andere koffie opgewaardeerd. Ofwel krijgen de klanten echt een lekker ingepakt koekje, maar geregeld bakken we in onze keuken ook verse koekjes en cakejes. Zij kosten ons zo’n 20 cent per stuk, voeg daar zowat 10 cent voor de slagroomportie bij en het prijsverschil tussen beide koffies weerspiegelt perfect de waarde van de extra arbeid qua klaarzetten en afwas voor ons personeel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer