© vtm

Jambon bij Jan De Meulemeester: “We gaan in Brasschaat verder met Koen Verberck tot in 2019”

“Als N-VA voor een tweede keer de burgemeester mag leveren in de gemeente Brasschaat, dan gaan we verder met waarnemend burgemeester Koen Verberck. En dat zeker tot in 2019, bij de federale verkiezingen.” Dat zegt burgemeester Jan Jambon in het programma ‘De Meulemeester in Debat’.

ph

Jambon haalde een monsterscore bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012, 5.278 voorkeursstemmen. Die troef geeft N-VA zomaar niet op. “Ik wil de N-VA verder uitbouwen in Brasschaat”, aldus Jambon in een vraaggesprek met Jan De Meulemeester over zijn lokale ambities. “Maar ik speel geen spelletjes. Zijn wij aan zet om de burgemeester te leveren, dan gaan we tot in 2019 verder met Koen Verberck (nu waarnemend burgemeester, red.), ik blijf minister. Na de nationale verkiezingen zien we verder.”

In hetzelfde gesprek kondigde Jambon aan dat hij burgemeesters meer macht wil geven op hun grondgebied. Samen met minister Koen Geens zou hij het wettelijk kader willen verbreden waarin een burgemeester, bijvoorbeeld, het openen van een ‘chapter’ van een motorbende kan voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER