Voorlopig bewindvoerder voor Optima Global Estate

© Lieven Van Assche

Er is een voorlopig bewindvoerder aangesteld voor Optima Global Estate (OGE), de vastgoedpoot van Optima Group die een doorstart wil maken. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Brussel beslist.

De Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Optima Group, de holding boven Optima Bank, had in het verlengde boekjaar 2014-2015 een verlies geleden van 30,5 miljoen euro. Ex-topman Jeroen Piqueur heeft 42 procent van de aandelen van Optima Group in handen en de vastgoedpoot Optima Global Estate is eigenaar van 7 procent.

Piqueur en zijn zoon Ruben willen onder een andere naam doorgaan met de verkoop van vastgoed, maar moeten de schuldeisers overtuigen dat een doorstart haalbaar is. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. Ze eisten een leefbaar business plan en de curatoren wilden een minnelijk akkoord met de toepassing van de WCO-wet (Wet betreffende de Continuïteit van ondernemingen).

Optima Global Estate heeft bescherming tegen schuldeisers gevraagd en op vraag van de vereffenaar van Global Investments, de moedervennootschap van OGE, is een voorlopig bewindvoerder aangesteld. De toekomst van OGE blijft dus heel onzeker. Jeroen Piqueur had dinsdag aangekondigd dat hij stopt als gedelegeerd bestuurder en bestuurder bij OGE.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen