Erkenning van vleesbedrijf dat levert aan Colruyt en Delhaize ingetrokken

© BELGAIMAGE

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) trekken de erkenning in van het vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken, in de provincie Luxemburg. Veviba is deel van de groep Verbist, waarvan het slachthuis in Izegem vorig jaar in opspraak kwam.

Na een huiszoeking vorige week bleek dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde waren met de regels op het vlak van voedselveiligheid. Zo zou de vermelde invriesdatum van het vlees vervalst zijn.

Minister Ducarme zegt dat hij aan het FAVV gevraagd heeft om de controles bij de bedrijven van de groep Verbist, de eigenaar van Veviba, op te drijven. Het kabinet heeft ook contact opgenomen met de distributiesector om te zien of er eventueel maatregelen genomen moeten worden.

Veviba is gespecialiseerd in rundvlees en levert onder meer aan Colruyt en Delhaize.

Colruyt en Delhaize zegden vorig jaar hun samenwerking op met het slachthuis Verbist in Izegem, toen door beelden van Animal Rights aan het licht kwam dat koeien daar werden mishandeld. De winkelketens bleven echter vlees kopen bij andere slachthuizen van de groep Verbist, waaronder Veviba.

LEES OOK: Supermarkten trekken stekker uit samenwerkingen met omstreden slachthuis Izegem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen