Hét geheim om kinderen van vis te doen houden? Serveer ze deze verse, gepimpte fish-and-chips
Aangeboden door LidlHeb je kleintjes die zonder morren vis eten? Lucky you! Heb je kleintjes die dat lekkers uit de zee helemaal niks vinden? Dan ben je echt niet alleen én hebben we goed nieuws voor je. Want serveer ze deze extra krokante fish (dank je, tortillachips) met extra smaakvolle chips (hoera voor kruiden) en ze smullen van dat visje alsof het snoep is. En voor extra vitamines: een fris wortel-spitskoolslaatje erbij.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de 'fish'
4 kabeljauwfilets
bloem
2 eieren, geklutst
200 g licht gezouten tortillachips
olijfolie
peper
Voor de 'chips'
3 à 4 dikke frietaardappelen
3 el bloem
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
olijfolie
zout
Voor het wortel-spitskoolslaatje
2 wortelen, geraspt
1/2 spitskool, geraspt
2 el mayonaise
2 el yoghurt op Griekse wijze
1 el bieslook, gehakt
1 el limoensap
1/2 rode ui, fijngesnipperd
peper en zout
Zo maak je het:
1. Snij de visfilets in repen. Doe de tortillachips in een plastic zakje en ga er met een deegroller over. Doe de kruimels in een diep bord. Kruid de vis met peper en haal de repen eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips. Zet koel.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen, met schil, in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepeper en zout toe en meng. Doe er de bloem en een flinke scheut olijfolie bij en hussel goed zodat alle wedges bedekt zijn met een dun laagje bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wedges over. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
3. Meng de yoghurt met de mayonaise, het limoensap, de rode ui en de bieslook. Kruid met peper en zout. Doe de wortel en spitskool in een kom en schep er de saus onder. Zet koel.
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de visreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er de aardappelwedges en het groenteslaatje bij.
Heb je nog vis over? Maak er dan deze royale vissoep mee!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
Snel, makkelijk en gezond: een klassieker als Luikse salade behoeft weinig uitleg. Als lunch of als licht lentediner - deze salade smaakt altijd. Maak je liever een veggie variant klaar? Laat dan de gerookte spekreepjes weg en voeg eventueel wat extra boontjes toe. Bon appétit! -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
Wie zegt dat een ovenschotel typisch winters is, heeft deze veggie variant met ricotta duidelijk nog niet geproefd. Vollenbak zomer, boordevol vitaminen en met heerlijk krokante walnootjes als topping. -
Lidl
TikTok-hype die ook écht lekker is: pasta met feta en tomaten uit de oven
Tegen pasta met kaas en een tomatensaus zeggen we nu eenmaal nooit nee, dus dat maakt dit recept, dat een hype werd dankzij TikTok, zeker al de moeite om uit te proberen. Wat Grieks in combinatie met Italiaans en wij wanen ons meteen op vakantie. Andiamo! -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
5 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerEric Decaluwe
Tim Heye
Bernd Vaes
Anoniem
Griet Maes