© Elke Lamens

Vrouwendag in Sint-Lenaarts: “Te weinig vrouwen actief in de politiek”

Vrouw&Maatschappij herdoopte Internationale Vrouwendag tot Sjerpendag, want nog steeds te weinig vrouwen zijn actief in de politiek. OCMW-voorzitters Annemie Van Dyck van Brecht en Katrien Schryvers van Zoersel voerden vanochtend actie op de markt in Sint-Lenaarts (Brecht).

Elke Lamens

Al decennia zitten Van Dyck en Schryvers als enige vrouw in het schepencollege. Katrien Schryvers was ook burgemeester van Zoersel van 1995 tot 2012. “Vroeger werden onze voorstellen makkelijk weggelachen in het college, vandaag is dat wel anders. Het eerste wat ik als burgemeester heb gedaan is de schepencolleges naar de namiddag verplaatst in plaats van tot 2u ‘s nachts te vergaderen. In zo’n zaken zijn vrouwen efficiënter dan mannen”, geeft ze aan.

Tot nu toe is nog geen 20% van de burgemeesters vrouwen, en in de gemeenteraden gaat het om 1 op de 3. Politiek is nog steeds een mannenbastion en dat moet veel beter kunnen menen de dames. Annemie Van Dyck en Katrien Schryvers lieten vrouwen op de markt in Sint-Lenaarts het burgemeestersspel spelen.

© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER