Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Defensie: "Mechelse herder Duco zal geen spuitje krijgen”

DierenHet Belgische leger is niet van plan om de Mechelse herder Duco een spuitje te geven. Dat zegt het in een reactie op de Facebookpost van een man die een reddingsactie voor de hond opstartte. Richard Lemache vertelde daarin dat Duco na 9 jaar trouwe dienst geëuthanaseerd zou worden als niemand het dier wilde adopteren.

80 reacties

  • Mark Verlot

    6 jaar geleden
    Als ze voelen dat er kritiek komt gaan ze al rap hun staart intrekken.
  • Nico Vansimpsen

    6 jaar geleden
    Zeer droevig Hoe wij met onze echte helden omgaan. Indien er echt geen plaats gevonden word. Mij contacteren ik neem dit prachtige beest met plezier binnen tot zijn laatste adem is verdwenen.
  • Gerda Mertens

    6 jaar geleden
    Schande aan defensie !!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Ook al vinden ze niemand en het dier is lichamelijk nog gezond mag je het dier niet laten inslapen ! Het Leger moest verplicht zijn om deze HELDEN want dat zijn het tot hun laatste dag goed te verzorgen ook al kunnen ze niet in een familie geplaatst worden !! Dan moeten ze bij het leger maar een Kennel maken en verzorgers in dienst nemen voor deze oude of afgekeurde Honden !!
  • Valentin Valmont

    6 jaar geleden
    Geef deze hond aan Prins Laurent, de grootse hondenvriend van België. En zo mag hij van mijn part zijn dotatie houden.
  1. KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwelpen uit boom om er selfies mee te maken

    KIJK. "Dit kan dodelijk zijn": groep jongeren haalt berenwel­pen uit boom om er selfies mee te maken

    In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een groep jongeren drie berenwelpen uit een boom gehaald om er dan nadien mee te poseren. De drie welpjes leven in het wild en toen hun moeder even niet in de buurt was, zagen de jongeren hun kans. Mensen reageerden geschokt op de beelden. Onder meer Jody Williams, de oprichter van ‘Help Asheville Bears’, een hulporganisatie voor beren in de regio, kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de beelden ziet: “Ik voel me slecht voor de onwetendheid van die mensen.”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.