(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Ex-werkneemster getuigt over wantoestanden bij Veviba: "Als vlees slecht of rot was, moesten we het omdraaien"

Een ex-werkneemster van het in opspraak gekomen vleesbedrijf Veviba in Bastenaken getuigt aan RTL Info hoe zij en haar collega's een oogje moesten dichtknijpen voor vlees van slechte kwaliteit, zodat het toch nog verkocht kon worden. Een ander personeelslid doet aan RTBF uit de doeken hoe hij etiketten van bestellingen moest vervangen, zodat de vervaldatum met een jaar werd verlengd.

237 reacties

  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Over de grens daar zijn ze veel strenger en daar is vlees nog stevig en geen pap waar je zonder tanden kunt van eten
  • james vroman

    6 jaar geleden
    Die ex-werknemer werd opgedragen het rot vlees om te draaien het waren orders van de chef het was dat of buiten ...
  • james vroman

    6 jaar geleden
    je moet hier maar niet kopen in de supermarkten ...u betaald te veel en slechte kwaliteit ...grappig dat diegene die denken dat lokaal kopen dachten ze beter af waren dan de rest ..wat echt tot op het bod rot is bieden ze aan als reclame ..
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Die ex-werknemer beseft wellicht niet dat hij/zij een strafbaar feit stelde .Doordat de gezondheid en leven van mensen in gevaar kwam ,had hij/zij de morele plicht om de nodige stappen te ondernemen en dit schandaal te voorkomen .De patroons wisten wellicht niet wat met de productie gebeurde .
  • Martin Lauwerysen

    6 jaar geleden
    Weg met EUROPA rotte boel enkel voor politiekers om VEEL geld te verdienen zonder te werken EN de brave werkman zal wel betalen