File op de stadsring van Gent.
Volledig scherm
File op de stadsring van Gent. © Wannes Nimmegeers

Gentse organisatie schat economische schade mobiliteitsplan op half miljard euro

GEntVolgens Intelligent Mobiel kost het Gentse circulatieplan, dat sinds april van 2017 van kracht is, de lokale economie jaarlijks 498 miljoen euro. Dat besluit de organisatie op basis van een enquête bij 1.600 automobilisten en cijfermateriaal over tijdverlies en brandstofverbruik. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) spreekt de cijfers tegen. "Dit is reken je rijk", klinkt het.

62 reacties

  • Vincent De Saedeleer

    6 jaar geleden
    Vincent De Saedeleer Gent is de meest gastonvrije stad van het land. Alles voor de fiets, de handel ten spijt. En dit alles opgedrongen door een zelfingenomen fundamentalistisch stadsbestuur.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Kunnen de rekening presenteren bij Groen! Die Watteeuw is niet van deze eeuw, natuurlijk die zijn préke ligt er elke maand. Overal waar Groen de plak zwaait nemen de files toe, zie Mortsel, enkel voor de lasten te betalen zijn die automobilisten goed. Onbekwame typetje dat zich deskundige laat noemen, die leeft op zijn wolkje!
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Een normaal mens had al lang ontslag genomen. Maar Watteeuw leeft zodanig in een droomwereld dat hij niet beseft dat 90% tegen dit krankzinnige circulatieplan is.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Ge moet eens bij ons in Antwerpen komen kijken maar weet dat je al wat verlof moet nemen want je geraakt er niet in en eens binnen geraak je niet buiten en dat gaat zo nog een paar jaar duren dank zij de planning van Koen Kennis.
  • Mick Mich

    6 jaar geleden
    Rood en groen is goed bezig, amai.