Dieven stelen wallaby en jong uit weide: “Hopelijk kon ze ontsnappen”

© mvl

© mvl

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Uit de weide van Gregory Geenens verdwenen in de nacht van dinsdag op woensdag een wallaby en haar jong, net als drie damherten.

mvl rdb

De weide waarop verschillende dieren staan, bevindt zich vlak naast het tapasrestaurant El Toro Blanco langs de Koeivijverstraat in Itterbeek waar Gregory eigenaar van is. “Ik heb de wallaby ongeveer vijf maanden nu. In haar buidel had de mama ook een klein jong zitten. Ik vermoed dat ze gestolen werden, want de dubbele omheining rond de wei werd kapot geknipt. Zo’n wallaby met jong kan veel geld opbrengen”, vertelt Gregory.

De andere dieren op de weide, enkele steenbokken, damherten en alpaca’s werden met rust gelaten. “Maar van het gat in de omheining maakten drie damherten wel gebruik om te ontsnappen.”

De drie damherten houden zich ondertussen schuil in een naburig bos. “Hen vangen wordt moeilijk. Ik probeer ze nu met wat maïs naar de weide te lokken. Want als één van die herten op de openbare weg zou lopen, kan dat nog gevaarlijk worden.”

Wallaby ontsnapt aan dieven?

Ondertussen kreeg de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht/Vorst/Sint-Gillis) woensdag een oproep van buurtbewoners in Neerpede dat er een wallaby rondliep in hun wijk. “De brandweer kon het dier uiteindelijk vangen. Nadien hebben we het overgebracht naar het dierenpark Pairi Daiza voor verzorging”, vertelt Dorothé Catrysse van de politiezone. “Voor ons was het alleszins geen alledaagse interventie om zo’n dier te vangen. We keken dus best wel grappig op toen we de oproep kregen.”

Of de wallaby effectief de ontsnapte wallaby van Gregory is, wist de politie nog niet. “Ik denk het wel, mijn vrouw gaat zaterdag naar Pairi Daiza om het dier op te halen”, zegt Gregory. “We zullen nooit weten wat er gebeurd is, maar vermoedelijk is het dier ontsnapt toen de dief haar wou vangen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen