FOTO. En toen reed plots een brug voorbij

© mvn

© mvn

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

En plots rijdt er een brug voorbij: in de Blankenbergse Steenweg is de plaatsing van de nieuwe spoorbrug nu echt van start gegaan.

ktb

De brug, waaraan sinds eind vorig jaar gebouwd werd op de hoek met de Sint-Pietersmolenstraat, is gisteren op spectaculaire wijze verplaatst tot vlakbij de spoorweg 150 meter verderop. Een technisch huzarenstukje waarbij mobiele platformwagens werden ingezet. Om de doorgang te verzekeren, werden voordien alle straatverlichting, bomen, palen en vluchtheuvels weggehaald. Dit weekend wordt de oude brug verwijderd en vervangen door het nieuwe exemplaar.

Als alles volgens plan verloopt, is de klus geklaard binnen 48 uur zodat het treinverkeer vanaf maandagochtend geen hinder meer ondervindt. Tot dan voorziet de NMBS vervangbussen tussen Brugge en Blankenberge, Zeebrugge en Knokke. Voor het autoverkeer heropent de Blankenbergse Steenweg op maandagochtend 6 uur.

Kost van de hele vervangingsoperatie: 6,4 miljoen euro. De nieuwe brug maakt deel uit van de aanleg van een derde spoor tussen Brugge en Dudzele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen