Rue de la Loi (Wetstraat), kort na de aanslagen van 22 maart 2016
Volledig scherm
Rue de la Loi (Wetstraat), kort na de aanslagen van 22 maart 2016 © BELGA

Herdenkingsceremonie slachtoffers terrorisme Brussel: "We weten niet of we ooit nog een keer zullen lachen"

In Brussel kwamen een honderdtal mensen samen aan het monument van de slachtoffers van terrorisme om een herdenkingsceremonie bij te wonen. Het evenement werd op poten gezet door Life4Brussels. Verschillende muzikanten, dichters en slachtoffers waren aanwezig. "De pijn en de angst zijn nog steeds aanwezig en we weten niet of we ooit nog een keer zullen glimlachen", getuigde een van de slachtoffers.

5 reacties

  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    Nochtans zal in sommige brusselse gemeenten wel gelachen zijn door nabestaanden, namelijk door de nabestaanden van de daders. Schandalig.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    in alle stilte is 11 maart voorbij gegaan, niets op het nationale nieuws gezien! Mooi staaltje van hoe het politiek correcte denken de inhoud van de media bepaald!
  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Waarom is er enkel een herdenking voor deze slachtoffers? Per jaar zijn er in België 10 maal meer slachtoffers, doden, gewonden, nabestaanden van verkeersongevallen. Waarom daarvoor geen herdenking/actie?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    100 mensen ? En dat met tientallen humanitaire organisatie's ? Die vangen waarschijnlijk (nog steeds) de "familie's" van de daders op. Of misschien geplaagd door een "specifieke" gène ? Best te begrijpen.
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Veel zal van jezelf afhangen of je nog wil lachen of je er wil overzetten. Mijn vader, grootvader, 2 nonkels hebben in 2 de W-oorlog gevangengezeten in werkkampen hebben daar ook vreselijke dingen meegemaakt maar konden ook terug lachen hoor
  1. Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”
    PREMIUM
    98

    Scholier (17) wiens Vlaamse vlag werd afgenomen door leerkracht: “Congolese vlaggen waren geen probleem, die van mij wel”

    Theo Francken deelde maandagochtend Vlaamse knuffels uit aan een middelbare school in Tienen: het N-VA-kopstuk reageerde daarmee op de heisa die ontstaan was nadat een leerkracht de Vlaamse vlag van één van de leerlingen had afgenomen. Die leerling, Bassem Khalil, een 17-jarige scholier met Egyptische en Marokkaanse roots, vertelt nu voor het eerst uitgebreid over wat er allemaal gebeurd is: “Het was mij enkel en alleen om het respect voor de Vlaamse cultuur te doen.”
    Tienen
  2. “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioenwijziging
    PREMIUM
    188

    “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioen­wij­zi­ging

    Gisteren zei premier De Croo dat er minstens 500 euro verschil moet zijn tussen het pensioen van wie gewerkt heeft en wie niet gewerkt heeft. Daarmee schaart hij zich achter een voorstel dat Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne recent heeft uitgewerkt om het minimumpensioen te verminderen. “Alleen wie twee jaar of minder werkloos was, mag nog het volledige bedrag van 1.738 euro krijgen”, vindt Van Quickenborne. Voor al wie langer werkloos was, moet het minder worden.