© hbvl

Babylijkje gevonden in doos: moeder (23) opgepakt

Een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Dilsen-Stokkem moet komende vrijdag voor de raadkamer in Tongeren verschijnen, nadat ze afgelopen weekend in de cel was beland op verdenking van doodslag op haar eigen baby.

Nancy Vandebroek/mark DREESEN/Belga

De vrouw was tijdens de krokusvakantie bevallen in haar ouderlijk huis, maar de jonge moeder bracht het pas geboren kindje om het leven en stopte het in een doos. De vader van de verdachte ontdekte voorbije zaterdag het babylijkje in zijn huis.

De vrouw, die al moeder is van twee kinderen, kampte met relatieproblemen en was bij haar ouders ingetrokken. De vrouw was er blijkbaar in geslaagd haar maandenlange zwangerschap te verbergen voor haar omgeving. Tijdens het krokusverlof bracht ze het kindje ter wereld in de badkamer bij haar ouders. Ze doodde de boreling meteen. Ze stopte het lijkje in een doos, maar hield het dicht in de buurt.

Afgelopen zaterdag stootte haar vader op het babylijkje. De hulpdiensten werden nog verwittigd, maar hulp mocht niet meer baten. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter. Zondag verscheen de verdachte bij de onderzoeksrechter, die haar aanhield en liet opsluiten. Advocate Joke Feytons, die de vrouw bijstaat, wenste geen commentaar te geven over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER