Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Ron Perlman als 'Hellboy'.Beeld rv

Vanavond kijkt u misschien wel naar Guillermo del Toro's gesmaakte superheldenfilm Hellboy. Of – als het iets minder excentriek mag zijn – liever een western of een biopic over Marilyn Monroe? In onze tips vindt u alvast vijf tv-pareltjes voor vanavond. En het volledige overzicht, dat leest u hier.

My Week with Marilyn

Marilyn Monroe knipperde met haar zwoele ogen als een echte femme fatale, maar achter haar status van sekssymbool ging een eenzame jonge vrouw schuil. Dat wordt in deze biografische film erg duidelijk door het acteerwerk van Michelle Williams, die voor een Oscar werd genomineerd, net als medespeler Kenneth Branagh, die Sir Laurence Olivier vertolkt. De film speelt zich af tijdens de opnames van The Prince and the Showgirl.

Om 20.30 uur op Viceland.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

De Ronde

Herhaling van de ingenieuze dramaserie uit 2011. In de eerste aflevering zien we hoe Boudewijn De Bock, CEO van Dyramac, zich in de Ronde Van Vlaanderen laat rondrijden in een vipbusje. Zijn chauffeur is oud-renner Ludo Dierckxsens. Assistent Marc Six heeft hem overtuigd om ook een paar bedrijfsrelaties uit te nodigen. 's Morgens blijkt dat het vipbusje overboekt is: één persoon zal moeten meerijden in de reclamekaravaan, die drie kwartier voor de koers uitrijdt. Met onder meer Dirk Roofthooft, Lucas Van den Eynde en Warre Borgmans.

Om 22.10 uur op Eén.

'De Ronde', Jan Eelens succesreeks uit 2011, is opnieuw op tv.Beeld © VRT 2011

Hellboy

Regisseur Guillermo del Toro maakte in 2006 naam en faam met het met drie Oscars bekroonde fantasydrama Pan's Labyrinth dat zich afspeelt in het fascistische Spanje van 1944. Deze visueel aantrekkelijke bewerking van de gelijknamige Amerikaanse comic dateert van twee jaar eerder. Ron Perlman is perfect gecast in de titelrol van Hellboy, een mythische superheld met menselijke trekjes. Del Toro houdt het tempo hoog, de toon luchtig en de actie snedig.

Om 20.35 uur op op Q2.

The Homesman

Met The Three Burials of Melquiades Estrada leverde Tommy Lee Jones in 2005 al een prachtige western in de traditie van Unforgiven af en onlangs klaarde hij die klus opnieuw met The Homesman. De film moet het niet hebben van opzwepende actie maar wel van een verrassende opbouw en een pakkende sfeerschepping. Jones nam ook de hoofdrol voor zijn rekening en wist Hilary Swank als zijn medespeelster te strikken.

Om 20.40 uur op CAZ.

Bartel in het wild

Slotaflevering. Bartel trotseert samen met Erik Van Looy en Cath Luyten temperaturen van -27 graden in het hoge noorden van Finland. En dat valt vooral Erik zwaar, want hij heeft een hekel aan de kou.

Om 22.15 uur op Vier.