thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

"Werkgevers moeten twee keer nadenken voor ze een zieke ontslaan"

Een werkgever moet 12.500 euro boete betalen omdat die geen aangepaste job kon bieden aan een werkneemster die na kanker terug wilde komen werken. Dat heeft het Arbeidshof van Brussel beslist. Het is voor het eerst dat een rechter de blijvende gevolgen van kanker als handicap erkent. 

7 reacties

  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Goed zo van mij part moest hij het dubbelen betalen. Maar als ik morgen een bedrijf zou starten zou wel 2 keer nadenken. Een voorbeeldje Carterpilar sluit hier maar opende een nieuw bedrijf in Indonesia !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    en dit is dan de eigenlijk start op weg naar het oude communisme,iedereen en alleman laten opdraaien voor iedereen,totdat het vat leeg is en dan neemt de staat alles gratis over,en lopen we straks allemaal in grauw grijse staatspakjes,enige voordeel ,je gaat je niet langer op vakantie voelen wanneer je de straat op wandeld,sloten op de deuren hoeft ook niet langer en autos zullen niet meer rijden zoals nu
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Stompzinnig, niemand kiest voor kanker, maar ziek wordt vroeg of laat iedereen. Parasitaire maatschappij, één raad voor werkgevers : verzint eer ge begint en besteed uit waar je kan, robotiseer waar je kan want geloof mij , je wordt hoe dan ook het OCMW van de samenleving.
  • jan kop

    6 jaar geleden
    Voor mij moeilijk te begrijpen,als je aanvaard word voor een job,en door enige reden deze niet meer kan uitoefenen door een ziekte ,kan je die niet altijd een andere functie geven die wel past in zijn nieuw profiel...
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    We zullen moeten werken tot 67,en dan moet men zorgen dat je niet te snel opbrand.dus normaal ,en geen overuren maken.dat verminderd de stress,n minder snel ziek.