Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

5 tips zodat je morgen wél op tijd op kantoor vertrekt

"Wanneer is het oké om te vertrekken?", vraag jij jezelf af wanneer de klok vijf uur slaat en niemand uit zijn bureaustoel komt. Tegen beter weten in zoek je dan maar een taakje om wat om handen te hebben, maar voor je het weet, heb je wééral onbedoeld overuren gemaakt terwijl er thuis nog genoeg huishoudelijk werk op je ligt te wachten. Deze tips helpen je om voortaan wel stipt op tijd het werk neer te leggen.

7 reacties

  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    ik doe enkel overuren als het niet anders kan. En wees gerust, meestal kan hetgeen je nog niet gedaan hebt best wel wachten tot de dag nadien, hoor. Ik neem mijn pauzes maar hou me aan de voorziene tijden en daar wringt voor de meesten het schoentje....
  • Danielle Duym

    6 jaar geleden
    Als je ooit eens een ferme burn-out gehad hebt dan weet je wel beter. Zelf deed ik er 2 jaar over om terug wat mens te worden. De energie die ik voordien had, heb ik nooit herwonnen en mijn relatie is erdoor op de klippen gelopen. Mijn partner was het kotsbeu om bij een vrouw te leven die bezeten was van haar werk en hij had 200% gelijk. Ik ben mijn grote liefde, die ook mijn beste maatje was, verloren en nooit zal hij terugkomen en dat allemaal voor een job, zoals er twaalf in een dozijn zijn.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Einde werkdag is einde werkdag (dat is de conventie) . Je hoeft écht niet te wachten op je collega die nog effe een e-mail afwerkt of zit te wachten op een lijvig document dat afgedrukt wordt. Of zit je te wachten op een collega die met haar partner heeft agesproken en intussen wat blijft werken... Eh... als je op hem of haar wacht... breng je dan jou tijd in rekening als overuren?
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Simpel, om 17 uur sluit je je computer af, doe je je jas aan en ga je naar huis. Werk loopt niet weg, dat eeuwige gejaag en gestress en gepanikeer om niks is zeer slecht voor de gezondheid. En voor de concentratie en de productiviteit ook trouwens. Bij zware noodgevallen zal ik wel overwerken, maar niet meer elke dag. Overuren niet recupereerbaar en evenmin betaald, ik ben lang genoeg zot geweest.
  • Davy Ringoet

    6 jaar geleden
    Dit zouden veel bazen eens mogen inzien !!!!