Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Europa plant strengere visumvoorwaarden voor landen die geen illegale migranten terugnemen

Landen die niet genoeg meewerken om illegale migranten terug te nemen, kunnen binnenkort gestraft worden met strengere visumvoorwaarden. Bewoners in zulke landen zouden het dan moeilijker hebben om een visum te verkrijgen om naar Europa te reizen. De nieuwe aanpak maakt deel uit van een hervorming van het Europese visumbeleid, dat woensdag werd presenteerd. 

7 reacties

  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Schrap elke steun aan landen die hun eigen uitschot weigeren en verleen geen enkele visum meer.Dan zal je de boel pas zien bewegen.
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    Alle betrekkingen verbreken met wie zijn eigen volk niet terugneemt en sancties invoeren
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    kan men niet beter de europese steun koppelen aan de verplichting tot terugname illegale migranten en criminelen. Soedan is zo een mooi voorbeeld dat enorme steun krijgt van de EU doch o wee als je er iemand naar terug durft sturen!
  • frank triolet

    6 jaar geleden
    Haha die landen willen niet naar Europa komen wegens teveel vreemdelingen moslims . Bende euro debielen.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Mogen we weten, welke landen zoal "in aanmerking" komen ? Gezien het feit dat, de "nationaliteiten" van de alhier, rondhangende illegalen, zeer wijd uiteenloopt. Horen "Noord-Afrikaanse" nationaliteiten daar, eveneens bij ? Europa en zijn "goede betrekkingen" mèt, kennende. Pleistertje op ...? Vanwege de Europese "elite" ?