Sven Ponsaerts
Volledig scherm
© Sven Ponsaerts

IN KAART: Dit zijn de nieuwe gevaarlijkste 'zwarte kruispunten' in Vlaanderen

Er staan 213 'zwarte punten' op de nieuwe, dynamische lijst met onveilige kruispunten in Vlaanderen. Die lijst is opgemaakt op basis van een puntensysteem dat aantoont welke verkeerspunten het meeste ongevallen aantrekt. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil die gevaarlijke punten niet alleen sneller aanpakken, hij wil daarbij ook de hulp van private bedrijven inschakelen. We plaatsten de 25 gevaarlijkste punten op een kaart, onderaan in de tabel vind je de volledige lijst terug.

35 reacties

  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    iedereen die zich op de openbare weg begeeft die de regels te kennen,en toe te passen en te respecteren.opletten en voorzichtig zijn blijft de boodschap.als ik overloop zonder kijken met het gedacht ze moeten toch stoppen,of int wilde weg men voorrang neem en er komt just e kamioke af dat niet stop,dan zoek ik het een beetje zelf.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Op Wevelgem plaats hebben ze een goed jaar terug de verkeerslichten veranderd, in plaats van verbeteren is het er zeer gevaarlijk geworden. Groen voor auto's, fietsers en voetgangers alles tegelijk voor rechtdoor afslaan naar rechts terwijl vroeger een sorteerstrook voor was,rechts afslaan auto's moesten wachten voor de voetgangers en fietsers, nu rijden fietser rechtdoor terwijl de wagens de afslag naar rechts nemen.
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Te rap,genen tijd,gehaast,ego,Dat zijn de zwarte punten.
  • PETER Vandaele

    6 jaar geleden
    En hoeveel heeft deze studie gekost
  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Als je uw regels kent wat zou moeten, hoe kan het dan gevaarlijk zijn? Maar ja als fietsers het verschil nog niet kennen tussen fietspad/rijbaan/voetpad, niet weten wat een omgekeerde driehoek betekent, automobilisten nog niet weten wat een groot verlicht rood kruis betekent, parkeerborden niet kennen, dan is het gemakkelijk om de schuld bij een ander te schuiven!