Rupert Stadler, ceo van Audi, naast de nieuwe e-tron.
Volledig scherm
Rupert Stadler, ceo van Audi, naast de nieuwe e-tron. © EPA

Brusselse Audi e-tron krijgt prijskaartje van 80.000 euro

De Duitse luxewagenbouwer Audi heeft tijdens zijn jaarlijkse persconferentie duidelijkheid gegeven over de kostprijs van zijn elektrische SUV Audi e-tron, die dit jaar nog in de fabriek in Vorst van de band zal rollen. In Duitsland zullen de prijzen voor de auto beginnen vanaf 80.000 euro. Volgens een woordvoerster van de Belgische Audi-invoerder D'Ieteren zal die prijs in België in dezelfde lijn liggen. In een aantal markten kan de auto al besteld worden. In Noorwegen alleen kreeg Audi al 3.700 bestellingen voor de auto, zegt Audi-topman Rupert Stadler. In België gaat het om 340 pre-orders.

62 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Die auto's worden meestal betaalt door het bedrijf of door een of andere foefelaar die nog een beetje van zijn zwart geld moet zien af te komen. Ik denk niet dat daar een of andere gewone burger mee rijdt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Paula Verbeeck ,kan je met zo'n opschepperij nog in je wagen blijven zitten ,moet erin behoorlijk stinken ,heb wagens die van nog veel ander kaliber zijn maar ga het hier niet aan de klok hangen,in ieder geval je Q7 zou alleen mijn kont kunnen bewon-deren ,heel eventjes ,pff Q7,kom praten als je er minstens 611 pk onder liggen hebt.
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    paula desmet...nu je toch bezig bent met stoefen wat je zoal kunt kopen....zeg ineens hoe rijk je bent..
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    Valt een beetje veel buiten mijn budget , maar ja de meeste e-auto's worden niet gebouwd voor de gewone werkmens (moet iets exclusiefs hebben zeker zo'n auto) Hopelijk krijgen ze die e-bak verkocht of ze zijn binnenkort een autofabriek minder rijk in België.
  • Steve Walschot

    6 jaar geleden
    Wij hebben een reservatie lopende sinds vorige maand. Deze e-tron zal vreemd genoeg de goedkoopste van onze audi's zijn, en tegelijk ook de properste. Hoe kan je daar iets op tegen hebben? Mijn Q7 V6 stoot heel wat meer schadelijke gassen uit, terwijl het prijskaartje boven de 125.000€ is. De e-tron in huidige configuratie zal maar 104.000 kosten, geen uitstoot, en goed voor het milieu. En net dat is de opzet.