© BELGA

“Blutte” Piqueur moet 20 miljoen terugbetalen

Jeroen Piqueur heeft een eerste slag verloren in het Optima-proces. Hij moet van de rechter 20 miljoen euro uit zijn eigen vermogen betalen aan de curator van zijn failliete bank Optima. Het is maar de vraag of hij dat bedrag nog kán ophoesten.

gne

Piqueur ondertekende op 24 november 2014 een persoonlijke borgstelling. Hij verbond zich ertoe om een maximumbedrag van 20 miljoen euro ter beschikking te stellen van de bank om haar schulden te betalen, in het geval van bijvoorbeeld een faillissement. Als tegenprestatie voor die geste ontving hij twee keer een vergoeding van 300.000 euro.

Dat faillissement is er nu, dus eist de curator het geld om de gedupeerden deels uit te betalen. Alleen is de vraag of Piqueur dat bedrag kan betalen. “Officieel heeft hij niets meer”, zegt een ingewijde. “Alles is verkocht of in beslag genomen.”

Toch gelooft niet iedereen die het dossier kent dat Piqueur echt blut is. “We vangen af en toe geruchten op over restaurantbezoeken die niet de indruk geven dat zijn levensstijl drastisch veranderd is”, klinkt het. Piqueurs thuisadres op het vonnis verwijst in ieder geval nog naar zijn riante villa in Sint-Martens-Latem.

De curatoren hebben intussen al 80 miljoen euro gerecupereerd uit de put die Optima achterliet. Ze maken zich sterk dat alle gewone klanten uiteindelijk hun geld zullen terugkrijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER