© PN

Anthony Limbombe en Radja Nainggolan opgenomen in Duivels-selectie

Bondscoach Roberto Martinez heeft Anthony Limbombe geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dinsdag 27 maart om 20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Radja Nainggolan (AS Roma), met wie Martinez een moeilijke relatie heeft, werd eveneens geselecteerd. Christian Benteke (Crystal Palace) is opvallend genoeg niet bij.

© BELGA

Na de oefengalop tegen Saoedi-Arabië volgen begin juni voor de Duivels nog drie wedstrijden in hun voorbereiding op het WK, tegen respectievelijk Portugal (2/6), Egypte (6/6) en Costa Rica (11/6). Op maandag 18 juni gaat het echt om de knikkers met de eerste groepsmatch in Sotsji tegen Panama.

Crystal Palace-spits Christian Benteke is dus niet opgeroepen, maar Martinez wil de spits nog niet definitief afschrijven voor een WK-selectie. “Christian blijft wel in beeld, ik wil voor de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië nieuwe spelers uitproberen”, aldus Roberto Martinez. “We kennen Christian heel goed, hij is er gewoon deze keer niet bij.”

Anthony Limbombe is er wel bij. Zal hij zijn kans krijgen tegen Saoedi-Arabië? “Anthony heeft deze call-up verdiend, we zullen zien hoe hij reageert in de groep. We moeten zo veel mogelijk spelers aan het werk zien voor we onze definitieve WK-selectie maken.”

“Limbombe is heel regelmatig geweest dit seizoen”, vertelde Roberto Martinez verder. “Anthony is een heel interessante voetballer. Hij heeft aanvallende krachten en kan ook goed verdedigen. Met de blessure van Nacer Chadli zaten we met een probleem op die positie.

“Ik maak me geen zorgen over de prestatie van Courtois en Hazard tegen Barcelona. Het was een topwedstrijd op het hoogste niveau. Barcelona speelt op een hoog niveau en met een speler als Lionel Messi komt het altijd aan op de kleine details. De spelers moeten die ervaringen meenemen naar de toekomst en naar de nationale ploeg. Dus hun wedstrijd was zeker niet negatief.”

De volledige selectie:

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Matz Sels, Koen Casteels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Laurent Ciman, Leander Dendoncker, Vincent Kompany, Jordan Lukaku, Thomas Meunier, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen

Middenvelders: Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Mousa Dembele, Anthony Limbombe, Radja Nainggolan, Marouane Fellaini, Youri Tielemans, Axel Witsel

Aanvallers: Michy Batshuayi, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Kevin Mirallas, Divock Origi

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer