Een vrouw vlucht met haar baby uit Afrin.
Volledig scherm
Een vrouw vlucht met haar baby uit Afrin. © AFP

Turken bombarderen ziekenhuis in Afrin: minstens 16 doden, waaronder 2 zwangere vrouwen

Turkse strijdkrachten voeren vanavond opnieuw luchtaanvallen uit op de Syrische stad Afrin, die gecontroleerd wordt door de Syrisch-Koerdische YPG-milities. Daarbij zijn zestien burgers omgekomen en tientallen anderen verwond. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten. Onder de dodelijke slachtoffers zouden ook twee zwangere vrouwen zijn. Het ziekenhuispersoneel bleef gevrijwaard.

60 reacties

  • Sinan Ozcelik

    6 jaar geleden
    Ik zie geen ziekenhuis die plat gebombardeert is.ik zie mensen die naar Turkije vluchten.media is weer bezig met turkije aant zwart maken zonder bewijzen
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    De moderne mens zou al zo'n 200.000 jaar bestaan. Zou het niet stilaan tijd worden dat men zich over geloof en nationalisme heenzet. Het zorgt enkel voor polarisatie en conflict.
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    2.3 miljoen vluchtelingen heeft turkije opgevangen om daarmee Europa te chanteren, ook al betaald Europa er 3 miljard euro voor. Carte blanche voor de Sultan. Koerden stellen economisch niet veel voor en worden opgeofferd ook al zijn ze véél moderner (gematigder)dan de salafistische idioten in de regio. Moesten de turken visumvrij in Europa kunnen reizen zul je zien dat er plots 2.3 miljoen nieuwe Turken naar Europa komen.
  • Sinan Ozcelik

    6 jaar geleden
    Wij Turken zijn geen amerikanen of europeanen.wij zijn Turken die met harte meer dan 3.5 vluchtelingen ontvangen.kijk naar de waarheid mensen en niet naar de zevers van westerse medias
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Groter en sterker, Fenasi Kerim? Is dat het enige wat u interesseert? Uiteindelijk zijn Assad, Putin, Erdogan,Trump een beetje aan het gamen. Meer stelt het niet voor. Alle kleinere spelers worden naar gelang hun buien even geallieerd en dan weer gebombardeerd. Tiens, dat rijmt. Pas op met oude venten aan de macht. Die rijmen niet. Die slijmen U en ik.