Andrew McCabe was vicedirecteur van de FBI van februari 2016 tot januari 2018.
Volledig scherm
Andrew McCabe was vicedirecteur van de FBI van februari 2016 tot januari 2018. © EPA

Voormalig FBI-vicedirecteur McCabe twee dagen voor pensioen aan de deur gezet

De koppen blijven rollen in de duiventil van het Witte Huis. Vrijdag was het de beurt aan Andrew McCabe, de voormalige vicedirecteur van de FBI. Na het ontslag van James Comey vorig jaar trad hij op als waarnemend directeur. Het was minister van Justitie Jeff Sessions die hem aan de deur mocht zetten. McCabe was nauw betrokken bij het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en kreeg al vaak kritiek te verduren van president Trump. Die noemde zijn ontslag in een tweet "een heuglijke dag voor de democratie".

44 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik dacht dat als je iets stevigs wilt opbouwen op een constructieve manier je diende te beschikken over een goed team. Dat wordt in menige onderneming gepromoot. Zou Trump niet beter af zijn als zaakvoerder voor dat megabordeel in spe aan onze kust ? Hij kan daar nog eens met de garnaalvissers gaan klappen in een of andere bui.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Ondertussen is McCabe twee dagen aan het werk bij een congreslid en kan hij toch genieten van een pensioen. En zo wint Trump weeral... niet.
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    De zogenaamde grootste democratie van de wereld blijkt een lege doos! Want blijkbaar is er geen enkele regel noch wet geschreven om tegen deze dictator in te gaan. Hij en hij alleen kan alles beslissen zonder onderzoek, rechtspraak , hij hoeft voor al zijn geuitte beschuldigingen geen enkel bewijs te leveren... arm, arm Amerika, de toekomst ziet er niet rooskleurig uit zo lang deze gek het voor het zeggen heeft.
  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Enige juiste beslissing
  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Ach ja Pete , Het nieuwe rechts is gebaseerd op angst en lafheid . In mijn tijd was het strijdvaardigheid en trots .