© PAP

Besnik Hasi dan toch op straat gezet bij Legia Warschau

Besnik Hasi moet al na vier maanden opkrassen bij de Poolse kampioen Legia Warschau. De Albanese trainer kreeg zijn C4 na tegenvallende resultaten. Donderdag werd nog met zware 0-6 cijfers verloren van Borussia Dortmund in de Europa League. Het ontslag van Hasi hing al even in de lucht, maar werd zondag bedankt voor bewezen diensten na een 2-3 thuisnederlaag tegen Zaglebie in de competitie.

jtp

De voorzitter van Legia Warschau, Boguslaw Lesnodorski, bevestigde zondagavond het nieuws van het ontslag. “Vanaf morgen leidt Vuko (assistent Aleksandar Vukovic, red.) de trainingen”, aldus Lesnodorski.

In een volgende Twitterpost verklaarde de voorzitter dat Legia de ex-coach van Anderlecht een voorstel tot ontbinding van het contract had gedaan, maar Besnik Hasi zou dat voorstel verworpen hebben. Daarop besliste het team van voormalig Rode Duivel Vadis Odjidja-Ofoe en ex-Beveren-spelers Steeven Langil en Thibault Moulin om de coach te ontslaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met Legia wist Hasi zich wel te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar in de Poolse competitie bleven de resultaten ondermaats, met amper negen punten uit evenveel wedstrijden. De 2-3 thuisnederlaag van zondag tegen Zaglebie Lubin was er voor het bestuur teveel aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal