AFP
Volledig scherm
© AFP

Syrische rebellen plunderen Afrin leeg: "Tienduizenden vluchtelingen zijn de wanhoop nabij"

Oorlog in SyriëDe humanitaire situatie van inwoners van de Noord-Syrische stad Afrin wordt nog slechter. Ze zijn niet alleen op de vlucht voor het Turkse leger, er doen nu ook beelden de ronde waarop te zien is hoe hun huizen en andere eigendommen geplunderd worden. "Syrische rebellen plunderen huizen en winkels, steken tehuizen in brand en halen standbeelden neer. Net zoals strijders van Islamitische Staat deden in de gebieden die zij binnenvielen", aldus een woordvoerder van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) Brossik al-Hassakeh.

41 reacties

  • Genesse Jacky

    6 jaar geleden
    En het westen kijkt en zwijgt ! Een echte schande !
  • Azaire Vanhoutte

    6 jaar geleden
    de schande nabij Europa een toonbeeld van zakken vullers en niets doen alleen toekijken en genieten schaamteloos .
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    willy , Luc , lisette en anderen de europese unie heeft er niks mee te maken dat de arabise wereld eens zijn eigen problemen oplost
  • Dominique Vandamme

    6 jaar geleden
    Een "bondgenoot", Turkije, die onze echte bondgenoten in de strijd tegen IS belaagt, en Europa en de VS kijken de andere kant uit! Een regelrechte schande.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Ik schaam me vandaag om nog lid te zijn van deze Europese Unie. Raar dat we van Timmermans en onze eigenste Verhofstadt niets horen. Waarschijnlijk te druk bezig met andere dossiers. Als je deze moordpartijen en plunderingen en wat nog allemaal, laat passeren als Unie of zelfs nog wapens gaat leveren kan je beter je boeken sluiten.