REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Duitsland wil af van Russisch gas en plant forse investeringen in lng

Duitsland wil minder afhankelijk worden van gas uit Rusland. De nieuwe regering van bondskanselier Angela Merkel is van plan de komende jaren fors te investeren in de industrie voor vloeibaar aardgas, ook wel bekend als 'lng'. Duitsland mikt onder meer op de bouw van terminals aan de Noord- en Oostzeekust, waarmee het ook minder afhankelijk wordt van de doorvoer van lng door onder meer Nederland en België.

5 reacties

  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Weer eens de zoveelste flater van Merkel. In België hebben we dat al bijna 50 jaar in Zeebrugge. Die is nu verbonden met een pijplijn met Duinkerke (Fr). En gekoppeld aan een Europees netwerk. LNG maken is ontzettend energie verslindend en daarom enkel in bv. Algerije of het Midden-Oosten, En er zijn te weinig gas-tankers wereldwijd om zelf maar Duitsland te bevoorraden.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Het gas moest al van het MO.komen, maar Assad is Khadaffi niet. De rol van Merkel met de miljoenen vluchtelingen en wapenleveringen is niet zo onschuldig en humanitair. De oorlog in Syrië is nog niet gestreden.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Het gas zal komen uit Qatar. Dat hebben de salafisten beslist. Daarom moet Assad weg, daarom is Poetin een slechterik. Maar de salafisten uit Saoedi Arabië zijn de engelen.Merkel is een verraadster.
  • willem sliggers

    6 jaar geleden
    De grond van de zaak is , bemoei je niet met een ander ! Waarom zijn er zoveel diplomaten nodig in andere landen? Dat zorgt voor wrevel en gevaar voor conflicten ! En bovendien het kost de belasting betaler veel geld ! Want die diplomaten hebben in het buitenland een luxe leven !
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    En van waar gaan ze het halen? Amerika, wat hun plan altijd geweest was? Of uit Oekraïne roven, wat ook het plan altijd was. Man man man, en dan willen ze hier gascentrales bouwen.