© Photo News

Zoon Will Smith is fan van Antwerps bedrijf: “Zeg dat ze me bellen”

EcoBirdy, een jong Antwerps bedrijf dat plastic speelgoed recycleert tot kindermeubelen, kreeg afgelopen weekend een boost van jewelste. Acteur en rapper Jaden Smith, zoon van acteur Will Smith, liet namelijk weten fan te zijn van het bedrijf. Hij deed dat op Instagram en bereikte met die boodschap maar liefst acht miljoen fans. ‘Volg dit bedrijf als je vertrouwen hebt in de toekomst’, postte Smith. Om te vervolgen met ‘Spam hen en zeg dat ze me bellen.’

evw

EcoBirdy zag daarop op één nacht tijd zijn volgers op Instagram verdrievoudigd. “We waren heel verrast”, vertelt mede-oprichter Joris Vanbriel van ecoBirdy aan VTM Nieuws. Hij liet ook weten dat de Amerikaan persoonlijk contact met hen opnam.

Voor het jonge bedrijf is dat natuurlijk reclame van onschatbare waarde, want ecoBirdy bestaat nog maar sinds het begin van dit jaar. Het bedrijf werd eerder ook al door een vooraanstaand Amerikaans designtijdschrift opgemerkt op een beurs in Parijs. Waarschijnlijk is het via die weg dat het oog van de populaire Jaden Smith op ecoBirdy viel.

Het Antwerpse bedrijf geeft plastic speelgoed een nieuw leven in de vorm van design kindermeubelen. Met behulp van innovatieve technologieën voor het recycleren van plastic wil het op die manier een oplossing bieden voor milieuproblemen en bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat het bedrijf de ambitie heeft om zijn designs ook in Amerika aan de man te brengen, lijkt na deze social media-meevaller alvast een haalbare doelstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER