© Milestone

Bijna lente: deze drie jassen draag je het hele voorjaar (en najaar!)

Klaar om je lentegarderobe een boost te geven? Sommige jassen mogen niet in je garderobe ontbreken: al was het maar omdat ze ook in het najaar nog volop in de mode zullen zijn. Van bikerjasje tot trenchcoat, deze lentejassen moet je hebben!

cityfashion

Een stoer bikerjasje

Het ideale jasje voor een wisselvallig tussenseizoen? Een bikerjasje! Uit leer, suède of stof: dit trendstuk geeft elke outfit een flinke dosis ‘stoer’. Tip: het draait om details dit modeseizoen. Studs, stiksels of opvallende kleuren? Niet twijfelen, gewoon doen!

Een klassieke trenchcoat

Als er één jas is waar elke vrouw mee staat, dan is het wel een klassieke trenchcoat. Traditioneel beige blijft een investering, maar waarom niet kiezen voor een kleur die in het oog springt? Halflang of kort, de trenchcoat is here to stay!

Een gezellige donsjas

Nog geen sprake van warme voorjaarstemperaturen? Jezelf warm houden in stijl doe je met een cosy donsjas. Tip: haal de lente in huis met een pastelkleurig exemplaar. Trendy, licht en toch warm? Check!

Alvast noteren: deze voorjaarskleuren passen het best bij jou

© Giovane

De lente komt eraan, tijd dus om je garderobe even op te frissen. Geen idee welke kleuren je moet kiezen? Deze voorjaarskleuren passen het best bij jou!

Fris lentetype?

Lentetypes hebben goudblond tot licht rossig haar, een lichte huid (al dan niet met sproetjes) en blauwe of groene ogen. De perfecte voorjaarskleuren voor jou? Turquoise, geel, perzik, muntgroen of lila geven je lentegarderobe een flinke boost!

‘Cool’ zomertype?

Lichtblond haar, lichte huid en blauwe of grijze kijkers? Jij bent het schoolvoorbeeld van een koel zomertype. Laten we eerlijk zijn, geen enkele kleurenfamilie straalt zoveel ‘lente’ uit als pasteltinten. Goed nieuws dus voor zomertypes! Al mogen paarse en helderblauwe tinten ook best op je shoppinglijstje staan.

Warm herfsttype?

Echte najaarstypes hebben donkerblond tot lichtbruin haar, een lichte tot beige huidskleur en bruine of groene ogen. Je garderobe lente-klaar maken? Ga op zoek naar items in fel oranje, dieprood, azuurblauw, nude of fuchsia. Je warme kenmerken laten deze kleuren volledig tot hun recht komen!

Koud wintertype?

Behoor jij tot the fairest of them all? Types met donkerbruin tot zwart haar, een heel lichte huid en donkere ogen mogen zichzelf ‘wintertypes’ noemen. Jij staat het mooist met voorjaarskleuren als kanariegeel, limoengroen, felroze of azuurblauw. Kortom: kies voor heldere kleuren!

Zo draag je enkellaarsjes in de lente

© Caroline Biss

Enkellaarsjes zijn het perfecte paar schoenen voor de lentezon. Niet te warm en toch geen koude voeten die je outfit verpesten. Van suède, leer, stoer of elegant…Er zijn weinig schoenen die zo veelzijdig zijn. Maar hoe combineer je enkellaarsjes in de lente? Met deze tips sla je nooit de bal mis!

Met een jurk

Of de lentezon nu voldoende schijnt om met blote benen buiten te komen of niet, een lentejurk met enkellaarsjes is altijd een topcombinatie. Een jeansjurkje staat prachtig met cognackleurige laarsjes, een lieflijke floralprint krijgt pit met een stoer laarsje en een LBD krijgt extra glamour door glitter, metaal-of studaccenten.

Met een broek

Te fris voor ballerina’s of sandalen? Enkellaarsjes zijn het perfecte alternatief. Zowel een skinny jeans, chino of een zwarte broek met brede pijpen zijn gemakkelijk te combineren met een enkellaars. Stoer of elegant…Alles kan! Geen zin in hoge hakken? Dit seizoen is de lagere hakhoogte helemaal terug.

Met een rok

Een rok heeft niet altijd een klassieke pump nodig om fashionable te zijn. Een enkellaars zorgt voor een leuke toets in je outfit. Een A-lijn-model of kokerrok in combinatie met een stoere enkellaars zorgt voor een verrassend effect. De lentetrend van het moment, een lange plissérok met een enkellaars? Doen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer